Per nje eksperience me te mire ndryshoni browser-in tuaj ne Chrome, Firefox apo Internet Explorer

Blog & Kuriozitete

Top 10 trike për pastrimin dhe organizimin e makinës suaj

Top 10 trike për pastrimin dhe organizimin e makinës suaj

Mbajtja e makinës tuaj të pastër dhe të organizuar e bën makinës më të këndshme dhe më të sigurt. Përdorni sode buke dhe sende shtëpiake për të mbajtur një makinë të pastër.

Ajo zvarritet në më të pastra të njerëzve deri sa të jetë pothuajse shumë për t’u marrë me to, kështu që prisni më shumë për të bërë diçka për të, sikur të shkojë vetë: kjo është rrëmujë në dhe në makinën tuaj.

Disa njerëz duan të pastrojnë makinën e tyre javore, mujore, sezonale, çdo vit, ose nganjëherë edhe më gjatë. Nëse e lani makinën një herë në javë ose një herë në vit, ka një mënyrë më të mirë për ta mbajtur makinën tuaj të pastër.

Imagjinoni që mund të përdorni shkurtore të shkurtra për ta bërë më të lehtë punën e pastrimit të makinës tuaj – domethënë, kurdoherë që të arrini ta pastroni atë. Hackat e mëposhtme të jetës mund t’i ofrojnë këto shkurtore në mënyrë që të kaloni kohën tuaj në gjërat që janë me të vërtetë të rëndësishme në jetë (Netflix dhe ngrirë, çdokush?).

Shikoni këto dhjetë hackë të lartë për pastrimin dhe organizimin e makinës suaj.
1. Pastroni xhamin tuaj me sode të klubit

Është mjaft mbresëlënëse se çfarë sode klub mund të bëjë mënjanë nga sprucing deri pije tuaj. Përdorimet e saj të shumta përfshijnë shtimin e papafingo për pancakes, heqjen e njollat ​​në veshje – dhe tani, në mënyrë efektive pastrim xhami tuaj.

Ose lyeje sode klubi në xhami tuaj me një shishe llak, ose derdh atë direkt mbi xhami e jashtme për të thyer bugs mbërthyer dhe grime. Le të ulet për 15-30 sekonda, pastaj fshij me një leckë microfiber ose peshqir letre. Mbetja do të vijë menjëherë. Për çështje kokëfortë të mbërthyer në xhami, përdorni një pastrues të pjatave neto për të pastruar në mënyrë të sigurtë mizat dhe zymtë jashtë qelqit pasi ta leni të hidhet në sode të klubit.
2. Përdorni një enë plastike të drithit për një kuti mbeturash

Enë plastike të ripërdorshme të drithërave janë perfekte për t’u përdorur si një enë mbeturine brenda makinës suaj. Ata kanë një top të lehtë për t’u përdorur për të hedhur mbeturina brenda dhe janë kompaktë të mjaftueshme që ata të mos ndërhyjnë në hapësirën tuaj personale.

Vendosni një qese ushqimore plastike brenda enës së drithërave, duke i mbuluar skajet mbi anët. Kapeni kapakun mbi krye dhe vendoseni pranë konsolës në dyshemenë e pasagjerit. Çdoherë që duhet të hidhni një faturë, bërthamën e mollës ose filxhanin e kafesë, thjesht rrokullisni kapakun e hapur dhe hidhni mbeturinat brenda. Kjo është një zgjidhje jo-muss, pa probleme për të mbajtur makinën tuaj të brendshme pa mbeturina.
3. Pastroni shportat e dashit tuaj me një furçë të vogël shkumë

Ata louvers vogël në shfryn tuaj dash mbledhin pluhur dhe tregoni të gjithë ata që hyn në makinën tuaj saktësisht se sa mirë ju kujdeseni për makinën tuaj. Përdorni një furçë të vogël të shkumës për të fshirë pluhurin e grisave që ka grumbulluar.

Furçat e bojërave të shkumëzuara janë perfekte për t’u futur në ato hapësira të ngushta, duke mbledhur pluhurin pa kruarje të pjesëve delikate. Nëse ju nuk keni një furçë bojë shkumë, furçat e butë artist do të punojnë, edhe pse ata nuk do të kurth pluhur si furçë shkumë. Vetëm sigurohuni që të përdorni një furçë të pastër dhe të re.
4. Hiqni aromat në qilim me sode buke

Ju do të keni një derdhje brenda makinës suaj në një kohë, veçanërisht nëse ka fëmijë që hipin në makinën tuaj. Çdo gjë që ka një përbërës biologjik – lëngu i portokallit dhe qumështi, për shembull – do të fillojë të erë në fund, disa më shpejt se sa më vonë. Erë si qumësht i prishur mund t’ju bëjë të doni të ndizni makinën tuaj në zjarr në vend që të vendosni përsëri këmbët brenda dhe përsëri janë të vështira për t’u hequr.

Grab sode buke nga qilar tuaj dhe të shkojnë në garazh. Mbuloni me forcë zonën e prekur me sode buke dhe lehtësisht agitoni atë në fijet e qilimit ose të sediljeve me një furçë të ashpër të pastruar. Le të ulen brenda natës, pastaj të fshijnë zonën e prekur ditën tjetër. Era do të zhduket ose të paktën të reduktohet në masë të madhe. Ju mund të ri-trajtojeni zonën përsëri për të hequr erën plotësisht.

Kjo metodë punon edhe për erën e njomë që mund të merrni brenda makinës suaj nga uji i pastër nga këpucët tuaja.
5. Pastroni kromin tuaj me cola

Ju keni dëgjuar për efektet që ka kolai në trupin tuaj dhe ju keni parë demonstrimet e aftësisë së saj për të korrigjuar thonjtë dhe objektet e tjera në klasën e shkencës. Vendoseni këtë veprim për t’u përdorur duke pastruar pjesët e kromit të makinës tuaj me cola.

Hidhni një sasi liberale të colës në një leckë të pastër dhe të butë dhe fshijini mbi copat e kromit të makinës suaj, si rrota, grilë, bordet drejtuese dhe emblemat. Le të qëndrojë cola në krom për 5-10 minuta, pastaj pije mirë me ujë të pastër. Cola do të heqë të gjithë korrozionin dhe njollë në krom, duke e lënë atë të ndritshme dhe të shkëlqyeshme. Ju do të dëshironi të lani shpejt makinën tuaj shumë shpejt pas, ose sheqernat ngjitet në cola do të tërheqë një rrëmujë.
6. Organizoni brendshme tuaj me një organizator të kontrollit të largët

Ju keni përdorur një të varur në krahun e shtratit tuaj për vite me rradhë për të mbajtur gjurmët e të gjitha telekomandave dhe aparateve shtesë. Përdorni njërën si në makinën tuaj, duke e varur në anën e pasme të një nga sediljet ose në anën e konsolit tuaj për të mbajtur të gjitha artikujt tuaj brenda mundësive. Nëse keni nevojë për një ind, kabllo për ngarkuesin e telefonit tuaj ose çokollatën e çokollatës që keni kapur në stacionin e gazit, të gjitha janë lehtësisht të disponueshme në majë të gishtave tuaj dhe mbahen jashtë rrugës.
7. Pastroni çarat me një kaçavidë

Ka shumë pak çarje dhe çarje në të gjithë vendin në automjetin tuaj, nga ai hendek midis kalimeve në çarje në konsolin tuaj. Idealisht, do