Tesla Model 3 hyn ne top 10-shen me te mire te shitjeve te veturave

Raportohet se kane shitur mbi 14,000 njësi në SHBA në muajin Korrik

Modeli Tesla 3 filloi të fillojë një shkëmbim – të paktën në aspektin e prodhimit – pavarësisht nga grumbullimet e konsumatorëve që rreshtohen për të rezervuar sedan elektrik në ditën e parë. Megjithatë, Tesla ka bërë shumë përparim dhe është i bindur se do të arrijë rentabilitetin brenda dy tremujorëve të ardhshëm, falë në asnjë pjesë të vogël të shitjeve Model 3. Shifrat e shitjeve të korrikut pasqyrojnë këtë prirje pozitive, sipas faqes së ndjekjes GoodCarBadCar. Në fakt, Modeli 3 tani është një nga shitësit kryesorë në SHBA.

Për korrik 2018, Modeli Tesla 3 renditet i shtati në mesin e shitjeve të makinave të pasagjerëve, me 14,250 të shitura për muajin. Duke marrë parasysh të gjitha segmentet, duke përfshirë kamionë, SUV dhe minivans, Modeli 3 renditet i 20 në Amerikë për korrik. Siç raporton Brenda EVS, kjo nuk përfshin GM, e cila raporton shitjet e saj tremujore.

Sipas “Tesla Model 3 Tracker”, Bloomberg, kompania ka ndërtuar 58,645 njësi deri më sot, me një ritëm aktual prej rreth 4,280 në javë. Tesla thotë se pret të arrijë 6,000 në javë deri në fund të gushtit.

Në rast se po pyetej se çfarë lloj klientësh të modelit 3 po tërheq, përgjigja është interesante. Pesë tregjet më të mëdha për Modelin 3 janë BMW 3 Series, Honda Accord, Honda Civic, Nissan Leaf dhe Toyota Prius.