Per nje eksperience me te mire ndryshoni browser-in tuaj ne Chrome, Firefox apo Internet Explorer

Blog & Kuriozitete

Si mund ta përgatis makinën time për verë?

Ngrohja e verës, pluhuri dhe trafiku i ndaluar do të marrin taksat e tyre në automjetin tuaj. Ndiqni këto këshilla për të siguruar mirëqënien optimale të automjetit tuaj:

Ajër i kondicionuar: Kontrolloni ajrin tuaj të ajrit nga një teknik i kualifikuar. Modelet më të reja kanë filtra të ajrit të kabinës që pastrojnë ajrin që hyn në sistemin e ngrohjes dhe ajrit. Kontrolloni manualin tuaj të makinës për intervalin e zëvendësimit.

Sistemi i antifrizit / ftohjes: Shkaku më i madh i thyerjeve të verës është mbinxehja. Niveli, gjendja dhe përqendrimi i ftohësit duhet të kontrollohen periodikisht dhe flushen siç specifikohet në manualin tuaj.

Nafta: Ndryshoni filtrin tuaj të naftës dhe të naftës siç është specifikuar në doracakun tuaj (çdo 5,000 – 10,000 milje), më shpesh nëse bëni mjete të shpeshta të shkurtra, udhëtime të zgjatura me shumë bagazhe ose tërheqni një rimorkio. Keni një mekanik të certifikuar që të ndryshoni vajin dhe filtrin në makinën tuaj për të eliminuar ndonjë komplikacion të mëtejshëm me automjetin tuaj.

Performanca e motorit: Zëvendësoni filtrat e tjerë të automjetit tuaj (ajër, lëndë djegëse, PCV, etj.) Siç rekomandohet, dhe më shpesh në kushte me pluhur. Merrni probleme të motorit (fillime të vështira, vrazhdësi të përafërt, ngadalësim, zvogëlim të fuqisë etj.) Të korrigjuar nga YourMechanic. Problemet me automjetin tuaj përforcohet nga moti jashtëzakonisht i ftohtë ose i nxehtë.

Mburoja e xhamit: Një xhami e ndotur shkakton lodhje nga syri dhe mund të përbëjë një rrezik sigurie. Replace blades weared dhe sigurohuni që ju jeni të pajisur me shumë tretës rondele xhamash.

Gomat: Gomat e tua rrotullohen çdo 5,000 deri 10,000 milje. Kontrolloni presionin e gomave një herë në javë, ndërsa janë të ftohtë për matjen më të saktë. Mos harroni të kontrolloni edhe rezervën tuaj dhe sigurohuni që jack është në gjendje të mirë. Bëni YourMechanic të shqyrtojë gomat për jetën e shkelur, veshin e pabarabartë dhe mbulimin e kupës. Kontrolloni anët e mureve për prerje dhe shkopinj. Një shtrirje mund të garantohet nëse ka veshin të pabarabartë ose nëse automjeti juaj tërheq në njërën anë.

Frenat: Brakat duhet të inspektohen siç rekomandohet në manualin tuaj, ose më shpejt nëse vërehet pulsime, grabbing, zhurma ose distanca më të gjata ndalimi. Problemet e vogla të frenimit duhet të riparohen menjëherë për të siguruar sigurinë e vazhdueshme të automjeteve. Keni një mekanik me përvojë të zëvendësojë frenat në automjetin tuaj nëse është e nevojshme për të siguruar që nuk do të lindin probleme serioze në të ardhmen.

Bateria: Bateritë mund të dështojnë në çdo kohë të vitit. E vetmja mënyrë e saktë për të zbuluar një bateri të dobët është me pajisje profesionale, prandaj regjistroni YourMechanic për të kontrolluar baterinë dhe kabllot para ndonjë udhëtimi.

Nëse po kërkoni të keni makinën tuaj në formë të lartë për sezonin veror, keni një mekanikë tonë të lëvizshëm të shkoni në vendin tuaj dhe ta servisni makinën tuaj.